sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Vox Aurea paras nuorisokuoro Tampereen Sävelessä 2013

Vox Aurean menestys kulkue kuorokilpailuissa jatkuu. Kevään Venetsian kuorokilpailun hyvä sijoitus sai jatkoa sunnuntaina päättyneessä Tampereen Sävel-kilpailussa, jossa Vox Aurea palkittiin nuorisokuorosarjassa kolmella hopealeimalla ja kuoro sai kunnian päättää kuorokilpailun loppukonsertin äänimaisemalla ja eteläafrikkalaisella Shosholoza-kappaleella.
Sade alkaa....
Tampereen sävel kuorokatselmus järjestettiin 5. -9.6.2013. Katselmukseen ilmoittautui ennätykselliset 57 kuoroa eri maista. Loppukonserttiin tuomaristo valitsi 17 kuoroa ja näiden joukossa oli Jyväskyläläisistä kuoroista sekä Vox Aurea että Musica-kuoro.  Tämän vuoden kuorokilpailussa oli nähtävissä kuorojen nuorentuminen niin laulajissa kuin kuoronjohtajissa. Ohjelmistot olivat rytmisiä ja sisälsivät huumoria. Tuomariston oli tosin todettava, ettei tuollainen ohjelmisto ole helppo esittää ja kaikilla kuoroilla ei esityksissä ihan ”groovannut” tuomariston puheenjohtaja Matti Hyökki sanoi.
Palkintojenjaon juontajat
Vox Aurea esiintyi lauantaina kuorokatselmuksessa kappaleilla Dicunt infantes, Would you be my friend?, Anda Niilas tunturissa ja Shosholoza. Näistä tuomaristo valitsi viimeisen myös loppukonserttiin. Vox Aurea konsertoi sunnuntaina myös piknikkonsertissa ja sai siitäkin kiitosta yleisöltään. Kansainvälinen kuorokilpailu antoi laulajille uusia kontakteja ulkomaille ja toimi loistavana kansainvälisyyteen kasvattajana.
Siinä se!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti