tiistai 30. huhtikuuta 2013

Venetsian konsertista


Maanantain konsertti Venetsiassa oli siis Chiesa San Moiséssa. Aivan ihana kirkko lähellä Sant Marcon aukiota. Upeita freskoja ja esimerkiksi lampetteja. Akustiikaltaan aivan loistava kirkko ja muilta puitteiltaan myös.
Chiesa San Moisé, Venetsia

Chiesa San Moisé, Venetsia
Konsertin aluksi harjoiteltiin kappaleet lähinnä sen puolesta miten ääni kirkossa kuuluu. Joissakin kohdissa jouduttiin miettimään kuinka kovaa lauletaan, ettei kirkko kaiu liikaa. Ihanasti kuorolaiset keskittyivät ja kuuntelivat ohjeita.
a Vule Kile ma Sango menoa
Odotus ja pukeutumistila ruuhkautui meidän kuorosta pahasti, mutta odottelu ei ollut pitkä. Vessoja oli vain yksi, joten vessajono näin suuren kuoron kanssa oli pitkä ja kaikki eivät ehtineet käydä ennen konserttia vessassa ollenkaan. No tämä ei onneksi kuitenkaan menoa haitanut.
Odottelua ennen konserttia
Konsertin aluksi lauloi Chamber Female Choir Anima venäjältä. Kuoroa johti Irina Ruvinskaya. Kuoron keski-ikä on ehkä noin 35 vuotta ja siinä oli vain joissakin kappaleissa yksi mies muuten siis laulajat naisia. Tällä kuorolla oli kauniit puvut jotka sointuivat mahtavasti takana olevaan alttaritauluun. Kappaleet laulettiin aika perinteisesti. (kuvia ei ole kun ei saanut kuvata!)

Vox Aurea lauloi toisena ja erilaiset kappaleet, laulutyyli ja koreagrafiat korostuivat kyllä. Song of the angles kappaleessa kuulosti ja näytti aivan todella ihanalta kun lopussa kuoro kääntyi alttaritauluun päin. Aivan kuin laulu olisi omistettu alttaritaulun enkeleille.  A vule Kile ma Sango kappale sulatti sydämmet viimeistään ja aplodit oli todella suuret. Minun itkiessä kuoro siirtyi omille paikoilleen.
a vule kile ma sango, harjoituksissa
Tässä makupala kappaleesta Katselin taivaan tähtiä: 


Kolmantena kuorona esiintyi "Gioia Di Cantare" Torum music school children choir Puolasta. Kovin perinteinen koulun kuoro oli melko iso useampi kymmenen laulajaa yhteensä tyttöjä ja poikia. Tyttöjä oli kuitenkin enemmän.  Kuoro lauloi nuoteista. Lauloi kyllä hyvin.

"Gioia Di Cantare" Torum music school children choir Puolasta
Vox Aureaa tultiin oikein vielä jälkikäteen kiittelemään hienosta esityksestä  - Hienoa!

1 kommentti: