lauantai 4. toukokuuta 2013

Vox Aurea menestyi Venetsian kuorolaulukilpailussa/ Tiedote


Vox Aurea osallistui Venetsian kuorolaulukilpailuun 28.4. – 1.5.2013 ja sai loistavat arviot taidokkaasta kuorolaulusta. Kuoro tuli kolmanneksi sekä kansanmusiikki- että nuorisokuorosarjassa ja palkittiin kultaisin diplomein.
Vox Aurea osallistui yhdenteentoista kansainväliseen Venetsian kuorokilpailuun Italiassa. Kuoro esiintyi sekä kansanlaulu- että nuorisokuorosarjassa. Vox Aurea menestyi sarjoissa hyvin saaden kultaiset diplomit molemmista hyvin arvosteluin. Kuoro sai kiitosta erityisesti kuoron ja johtajan välisestä saumattomasta yhteistyöstä sekä kuoron eloisista tulkinnoista. Tuomaristo kiitti myös kuoron yleistä korkeaa tasoa ja ohjelmistovalintoja. Pekka Kostiaisen säveltämä Lorulailee, jonka kuorolaiset esittävät ilman johtajaa herätti erityistä ihmetystä. Kansanmusiikkisarjan 11 kuorosta Vox Aurea sijoittui kolmanneksi jättäen taakseen lukuisia taitavia aikuiskuoroja. Voxilaiset ovat iältään 11-19 -vuotiaita. Kuoron menestyksen takana on taitava kuoronjohtaja Sanna Salminen ja hän saikin henkilökohtaisen diplomin. Sanna Salminen palkittiin kuoronjohtajana hienosti tehdystä johtamistyöstään. Vox Aurea -kuoron johtaja, Sanna Salminen toimii myös Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksella yliopistonopettajana.
Venetsian kansainvälinen kuorokilpailu järjestettiin yhdennentoista kerran. Kilpailuun osallistui yhteensä 27 kuoroa 18 maasta. Kuorojen ikähaarukka vaihteli lapsista aikuisiin. Tuomaristo kiitteli tänä vuonna kuorojen poikkeuksellisen korkeaa tasoa. Kaikista kilpailun osallistuneista kuoroista Vox Aurea sai viidenneksi parhaat pisteet ja hävisi parhaat pisteet saaneelle vain 1,5 pistettä.
Sanna Salminen kiitteli kuorolaisten keskittymiskykyä ja panostusta. Matkan aikana kuorolaiset harjoittelivat useita tunteja päivässä kilpailujen ja konsertin lisäksi. Päivät olivat pitkiä ja työntäyteisiä, mutta kuorolaisten motivaatio ja lauluinto kantoivat loistaviin tuloksiin. Matka poiki myös uusia kansainvälisiä ystävyyksiä kuorolle.

Venetsiasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti