torstai 16. toukokuuta 2013

Non Scholae Sed Vitae 16.5.2013

"Ei koulua vaan elämää varten", Jyväskylän yliopiston 150-vuotisjuhla oli tänään. Tilaisuuteen oli kutsuttu juhlapuhujiksi esimerkiksi Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sekä kaupunginjohtaja Markku Andersson. Puheissa vilisi historialliset tapahtumat ja seminaarin perustaminen Jyväskylään. Tuo seminaarin mahdollisti myöhemmin yliopiston syntymisen.

Henna Virkkunen pitää juhlapuhetta
 Vox Aurea esiintyi hienosti. Kuoro esitti P.J. Hannikaisen Hämyssä kesäisen yön ja Pekka Kostiaisen Jaakobin pojat. Vaikka esiintymispaikkana oli yliopiston upea päärakennus ja sen juhlasali, jossa tuntuu ääni häviävän, kuulosti kuoro hyvältä. Yleisökin tuntui nauttivan kovasti.
Sannan johdolla turvallisesti
Hannu Tauriainen Sävelhelmiä Suomesta oli kuorolle aivan uusi, mutta hyvältä sekin kuulosti. Oli mielenkiintoista kuulla kuoro sinfoniaorkesterin säestyksellä. Uusi kokemus tämäkin. Myös se ettei Sanna Salminen johtanut kuoroa, oli uusi kokemus. Vaikka kuoro osaa toimia hienosti ilman johtajaa oli mielenkiintoista nähdä miten kuoro toimi erilaisen johtajan otteessa.
Samalla lavalla sinfoniaorkesteri ja Vox johtajana Hannu Tauriainen
Juuri ja juuri samalla lavalle mahtui suuri kuoro ja sinfoniaorkesteri, mutta sopu tilaa antaa, vai mite se meni? Upealta näytti, kun tytöt asettuivat molemmille puolille näyttämöä. Hieno esitys kruunasi aurinkoisen juhlapäivän. Upeita laulajia, mukautuvia, sopeutuvia ja ammattimaisia! Kiitos taas kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti